• Novinky

            • Lyžiarky výcvik

              12. 2. 2024

              V dňoch od 29.1. - 2.2.2024 sa žiaci prvého ročníka našej školy zúčastnili  lyžiarskeho výcviku v Mýte pod Ďumbieromj. Na svahu boli žiaci rozdelení podľa skúseností. Na lyžiarskom stredisku Tále a jeho troch veľmi pekných a upravených zjazdovkách si počas prvých troch dní, podľa potreby, žiaci mali možnosť vyskúšať a upevniť si už nadobudnuté zručnosti alebo získať nové. Niektorých z lyžiarov zaujal aj  snowboard.

              Po precvičení a preskúšaní vlastných schopností sa presunuli na náročnejšiu, ale o to zaujímavejšiu, neďalekú zjazdovku Mýto. 

              V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na našich zimných, a neraz i uzimených, turistov, ktorí mali zážitky z rôznych miest v okolí Brezna. Hneď v prvý deň sa boli zoznámiť s okolím a išli sa pozrieť do obce Mýto. Počas druhého dňa mali naplánovanú už náročnejšiu túru na Dedečkovu chatu, ktorá je známa svojimi čarovnými výhľadmi na Nízke Tatry. Na tretí deň sa k nim už ale pridalo zopár unavených lyžiarov a tak sa vybrali do mesta Brezna, kde navštívili Horehronské múzeum a slávnu Brezniansku zvonicu s názornou ukážkou života zvonárov. Dozvedeli  sa tiež, ako je spätý život Milana Rastislava Štefánika s týmto miestom.

              Výcvik môžeme zhodnotiť len pozitívne, pretože nelyžiari si dokázali osvojiť  základy či už lyžovania alebo snowboardovania a turisti spoznali jedinečné mesto a videli  krásy Tatier. 

              Veríme, že sa v lyžovaní budú zdokonaľovať a v zimnom období si bezpečne zalyžujú a popritom si neraz spomenú na náš "lyžiarak". Večerami nás sprevádzal kultúrny program a hranie hier, kde sme spoznávali seba ako jednotlivcov a tešili sa zo vzájomných novovzniknutých priateľstiev, čo v konečnom dôsledku ovplyvní pozitívnu atmosféru na našej škole. Chceme sa poďakovať stredisku Mýto pod Ďumbierom za vytvorené podmienky počas celého týždňa, upravené zjazdovky, za skvelú stravu a milý personál. 

               

            • Deň otvorených dverí na UVLF v Košiciach.

              5. 2. 2024

              Dňa 18.1.2024 sa naša škola opäť zapojila do prezentácie odboru Vzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, kde naši študenti Bianka Hricová 1.A, Katarína Kollarová 3.B, Bianka Čipková 3.C a Miroslava Vargová 4.B, spolu s učiteľom a zároveň vedúcim canisterapeutického krúžku Ing. Rastislavom Mirgusom prispeli k atraktívnosti celého programu prednáškou a ukážkami intervencií a aktivít za účasti psa. 

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
        • 055/68 55 347, +421 911 214 634
        • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
        • 00162574
      • Prihlásenie

    • Sociálne siete