• Novinky

            • ROZLÚČKA SO ŠTVRTÁKMI

              13. 5. 2024

              10. 5.2024 zaznelo posledné zvonenie pre našich štvrtákov, ktorí sa poďakovali všetkým učiteľom za 4 roky ich úsilia. Rozlúčková slávnosť sa niesla v slávnostnom duchu a v závere programu riaditeľka školy MVDr. Mária Ivanová popriala všetkým veľa úspechov.

              Veríme, že akademický týždeň naplno využijú a maturitnú skúšku úspešne zvládnu.

            • Young4Climate

              9. 5. 2024

              Chcem Vás poprosiť o naskenovanie QR kódu , ktorý sme obdržali na základe súťaže Young4Climate , kde sa dozviete čo povedali o hre zástupcovia našej školy a tiež o výhodách zelených stien. Zdieľajte ho s inými na sociálnych sieťach a iných komunikačných kanáloch.

            • Návšteva KlimaPark Kysak

              9. 5. 2024

              V envirocentre KlimaPark Kysak boli 6.5.2024 žiakom prvých a druhých ročníkov, na zvyšovanie ich ekologického povedomia, prezentované informácie ohľadom zníženia rizika povodní a negatívnych dôsledkov zmeny klímy a biodiverzity so zohľadnením princípov informálneho učenia sa. Žiaci nadobudli nové poznatky o možnosti proaktívnej adaptácie prostredia na zmierňovanie klimatických dopadov, kde ich zaujala zelená strecha a tiež jej prínosy pre zníženie znečistenia ovzdušia. Nechýbali tiež informačné aktivity podporené interaktívnou hrou o možnosti zníženia dopadov na ekosystém aktívnym zapojením sa do recyklácie. Tiež si mohli vyskúšať "jazdu" raftom. Odchádzali sme s myšlienkou, že je na každom z nás, ako a kam sa naša planéta bude uberať, ako sa nám tu bude žiť a aby sme sa k prírode správali láskavo a citlivo.

            • Kynologický putovný pohár SPU Nitra.

              9. 5. 2024

              Dňa 16.4 2024 sme sa pri príležitosti 3. ročníka kynologického putovného pohára SPU Nitra zúčastnili kynologickej súťaže stredných a vysokých škôl v odbore kynológia. Pred súťažou medzi 9:00 a 10:00 hod. bol prezentovaný sprievodný program v podobe sokoliarskych ukážok, prezentácie dogdancingu, športovej kynológie, ktoré boli prezentované priamo v areáli psiarne a ukážky výcviku poľovných psov boli prezentované v demonštračnej záhrade, ktorá aspoň z časti poskytovala podmienky pre ukážky poľovnej kynológie.

              Veľmi pekne ďakujem organizátorom za skvelú atmosféru, občerstvenie a krásne vecné ceny pre súťažiacich.

              Ráno odchod z Košíc 5.00 hod., 4 hodinová cesta, dážď, zima, únava, ale aj napriek tomu krásny výsledok našich študentiek a ich psíkov. Neľahkú úlohu rozhodcov plnili prodekan FAPZ prof. Radovan Kasarda z ústavu výživy a genomiky a doc. Martin Fik z ústavu chovu zvierat.

              V silnej konkurencii 23 štartujúcich psovodov z VŠ a SŠ sa naše žiačky umiestnili na krásnom 7. mieste Kamila Durkáčová z 3.B triedy so svojou ročnou sučkou, na 12. mieste Bianka Hricová z 1.A triedy so svojou 1,5 ročnou sučkou a na 16. mieste Ema Slivková z 2.B tredy so svojou 5 ročnou sučkou.

              Dievčatám blahoželáme, veľmi sa teším Vašim výsledkom a držím palce pri ďalších súťažiach. 

            • Exkurzia v salóne pre psov Doggy Style.

              9. 5. 2024

              Praktické cvičenia študentov 3.C triedy, odboru veterinárny asistent pre ambulancie. 

              Dňa 6.5.2024 sme navštívili Psie štúdio a welness Doggy Style ( salón pre psov) na Ovručskej 21 v Košiciach - Furča.

              Žiaci mali možnosť vidieť a zároveň si aj vyskúšať kompletnú úpravu psov ako je kúpanie, česanie, fénovanie, strihanie, zároveň si vyskúšali aj ozonoterapiu a ultrazvukové čistenie zubov bez  narkózy, pomocou ultrazvukovej zubnej kefky. Veľmi pekne ďakujeme majiteľke salónu Jane Mirgusovej za prednášku a názorné ukážky starostlivosti o kožu, srsť a zuby psov. 

            • NÁVŠTEVA VÝCHODOSLOVENSKÉHO MÚZEA

              7. 5. 2024

              6.5.2024 žiaci tretích ročníkov navštívili Východoslovenské múzeum a prehliadli si niekoľko výstav a expozícií. Prvá nás previedla obdobím gotiky, nasledovalo pompézne obdobie baroka a potom sme sa zľahka presunuli do súčasnosti na výstavu autorských plagátov Andreja Haščáka  grafického dizajnéra pôsobiaceho v oblasti komunikačného dizajnu. Veľmi pôsobivá bola záverečná časť a to výstava majstra Ľudovíta Felda, malého - veľkého človeka, citlivého umelca s pohnutým osudom, dielami ktorého sme sa preniesli do starých Košíc z minulého storočia. Múzeum ponúka zriedkavú možnosť obzrieť si veľkú časť autorovej tvorby na jednom mieste,  takmer 200 Feldových diel umiestnených v zbierkach po celom Slovensku.

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
        • 055/68 55 347, +421 911 214 634
        • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
        • 00162574
      • Prihlásenie

    • Sociálne siete